Korábban érkeznek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások

Immár hagyomány, hogy tanévkezdés előtt a családok augusztus végén kapják meg a szeptemberben esedékes családi támogatást.

Magyar Nemzet
2023. 08. 10. 11:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre hozott családtámogatással segíti a kormány a gyermekes családokat az iskolakezdésre való felkészülésben. Immár hagyomány, hogy tanévkezdés előtt a családok augusztus végén kapják meg a szeptemberben esedékes családi támogatást – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Mint kifejtik, 

a juttatások korábbi utalásával és kézbesítésével a családok iskolakezdési terheit könnyíti a kormány. 

A Magyar Posta augusztus 24-étől kézbesíti a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyest) és a gyermeknevelési támogatást (gyetet), a Magyar Államkincstár pedig augusztus 25-ére utalja a bankszámlákra a családi támogatást. Az ellátások korábbi folyósítása idén mintegy egymillió-hetvenötezer családnak jelent segítséget a tanévkezdés előtt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.