Megpróbálta megerőszakolni a Csillagbörtön egyik munkatársát egy fogvatartott

WC-pumpából eszkábált fegyverével ütötte le a börtönőrt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 31. 20:05
börtön, illusztráció, cella
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elsődleges adatok alapján előre kitervelte a szexuális célzatú támadást az az emberölés miatt elítélt fogvatartott, aki megpróbálta megerőszakolni a Szegedi Fegyház és Börtön őrmesterét a börtön egészségügyi részlegén – közölte lapunk számára megküldött közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. 

Azt írták: Az egészségügyi kezelésben részesülő fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön I. objektumának egyik körletén, takarítást színlelve az ott szolgálatot teljesítő kolléganő mögé került és 

egy WC-pumpából eszkábált tárggyal leütötte az őrt, majd megpróbálta megerőszakolni. 

Az őrmester védekezett, miközben a kollégák észlelték a támadást, így a segítség szerencsére gyorsan érkezett és nem történt nagyobb baj. 

A fogvatartotatt megmotozták, akinél a támadáshoz használt eszköz mellett lepedőcsíkokat is találtak. Később elmondta: arra számított, hogy az ütéstől a kolléganő eszméletét veszti, majd tervei szerint a lepedőcsíkokkal megkötözve megerőszakolta volna. 

– A kolléganőt kórházba szállították, sérüléseit ellátták. A fogvatartott ellen feljelentést tett a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, az ügyben a rendőrség büntetőeljárást folytat – tájékoztattak.

A büntetés-végrehajtási szervezet sok esetben kap kritikát amiatt, hogy az egészségügyi kezelésben részesülő fogvatartottak esetében mozgáskorlátozó eszközöket (bilincs) használ. Közleményükben most azt írták, hogy sajnos éppen az ilyen esetek bizonyítják, hogy szükség van azokra az óvintézkedésekre, amelyek garantálják kollégáink és a büntetés-végrehajtási intézetek biztonságát.

Borítókép: illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.