Napközben még csak a széllel, estére viszont már az esővel is számolnunk kell + videó

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Munkatársunktól
Forrás: met.hu2023. 08. 01. 6:32
időjárás, vihar, eső, felhőszakadás, csapadék, közlekedés, pocsolya, tócsa
Szigetszentmiklós, 2022. augusztus 21. Felhõszakadás után a vihar és az erõs széllökések által leszakított virágszirom úszik egy pocsolyában. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűvös időre ébredünk, majd délelőtt még többnyire napos, fátyolfelhős időre számíthatunk. A nap második felében viszont északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, ezzel együtt pedig csapadékzóna is érkezik, mely estig nagyjából az ország északnyugati, nyugati harmadán okoz többfelé esőt, záport, akár felhőszakadással is kísért zivatart – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

 A déli szél nagy területen lesz élénk, majd a front mentén északnyugatira fordul, és erős, viharos széllökések is lehetnek, melyekre zivatarok környezetében is számítani kell. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet, a nyugati tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

A csapadékzóna tovább vonul kelet felé, de gyengül; ezzel egyidejűleg pedig északnyugat felől határozottan szakadozik, csökken a felhőzet. 

Borítókép: illusztráció (Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.