Sipos Pál egykori áldozata is megszólalt Kőszeg Ferenc kijelentéseivel kapcsolatban

A bántalmazási ügy érintettje nem bánta meg, hogy nyilvánosság elé tárta az ügyét.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 23:13
Kőszeg Ferenc Partizán
Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Életem egyik legfontosabb és legjobb döntése volt, hogy gyerekként mertem segítséget kérni és mertem nemet mondani annak, aki hatalmi helyzetéből eredően visszaélt a bizalmammal, később pedig, hosszas tépelődés után, úgy döntöttem, hogy ezt a történetet a nyilvánosságnak is ismernie kell – jelezte a WMN Magazinnak küldött nyílt levelében a Sipos Pál nevéhez kötődő zaklatási ügyek legismertebb áldozata. 

Kováts Mihály, a Trefort Gimnázium volt hallgatója, Sipos Pál korábbi tanítványa ezzel arra reagált, hogy az egykori SZDSZ-es politikus, Kőszeg Ferenc egy napokban megjelent interjúban arra utalgatott, hogy a tanárok és diákok között fennálló szexuális viszonyt káros a nyilvánosság elé tárni. A pedofíliát bagatelizáló mondatoktól utóbb a Kőszeg által alapított Magyar Helsinki Bizottság is elhatárolódott. 

– Mi lett volna, ha hallgattam volna? Nem tudom. De azt tudom, hogy mi történt azután, hogy kinyitottam a számat. És nem kérdés, hogy megérte –üzent Kőszeg Ferencnek az egykori áldozat. 

Hozzátette: Nehéz volt hallani vagy olvasni, hogy milyen sérüléseket okozott a további áldozatok számára a hosszú éveken át tartó elhallgatás, és milyen apró örömöt jelentett, hogy legalább nekem elmondhatták, amit átéltek. Kováts Mihály számára így nem is kérdéses, hogy ezekről az ügyekről beszélni kell.

A WMN-nek reagált Pető Attila is, akit gyerekkorában egy pap zaklatott, ő pedig ezzel később a nyilvánosság elé áltt. – Attól, hogy az erőszakra fény derül, hogy az áldozatok hangját elkezdjük meghallani – amihez nyilvánosság kell –, nem rosszabb lett minden. Jobb lett minden – hangsúlyozta, 

Szerinte ma már nem ott tartunk, hogy a Kőszeg által javasoltakat kelljen befogadnunk. – Ellenkezőleg: példáink vannak arra, hogy a nyilvánosság, a bátorság, az elhivatottság igenis gyümölcsöt hoz – állítja Pető Attila, aki levele végén arra kéri Kőszeg Ferencet, hogy ismerje be, hogy rosszul kommunikált a téma kapcsán.

Borítókép: Kőszeg Ferenc interjút ad. Fotó: Youtube

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.