Utakat kellett lezárni az áradások miatt több vármegyében is

Reggel több helyen is lassulhat a közlekedés, a hétvégén lehullott csapadék miatt pedig lezárva tartanak több mellékutat is.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 08. 08. 7:45
dugó, forgalom Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M4-es autóút főváros felé tartó oldalán, a 27-es és a 23-as kilométer közötti szakaszán aszfaltoznak, ezért Üllő és Vecsés között a járműforgalmat a pályával párhuzamosan futó gyűjtő-elosztó pályára terelik – adta hírül az Útinform.

A munkálatok miatt a reggeli csúcsidőszakban lassulnak a járművek.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a Sajógalgóc bekötő utat teljesen lezárták, a település Dubicsány felől, csak földúton megközelíthető. 

Alcsútdoboz közelében pedig fának ütközött egy személyautó a 8106-os mellékúton,

a bicskei önkormányzati, valamint az alcsútdobozi és a bicskei önkéntes tűzoltók megkezdték a műszaki mentési munkálatokat – írta a katasztrófavédelem.

Teherautó és személyautó karambolozott a 64-es főúton, Enyingen. A 32-es kilométernél a fél útpályát lezárták.

 

Áradnak a folyók

A magyar–szlovák határszakaszon Neszmély és Dunaradvány között a magas vízállás miatt nem közlekedik a komp.

Vas, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben a nagy mennyiségben lehullott csapadék miatt számos helyen vízátfolyások, kisebb árvizek keletkeztek, amelyek következtében több mellékutat is le kellett zárni.

A Sajó áradása miatt nem járható a Putnokról Borsodbótára vezető út a Sajó-híd és a Sajóvelezdi elágazás között, valamint több kilométeres szakaszon a Putnokról Sajóvelezdre vezető mellékút a 26-os főút és Sajóvelezd között.

Borsodbóta, Sáta és Sajómercse települések a Bánréve–Ózd vagy a Vadna–Dédéstapolcsány útvonalakról érhetőek el.

Járhatatlanná vált a Sajókaza és a 26-os főút közötti szakasz is, így a település a Kazincbarcika–Múcsony–Szuhakálló útirány felől közelíthető meg. Az áradás miatt lezárták a sajógalgóci bekötőutat is, így a község Dubicsány irányából, egy földúton át közelíthető meg.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.