Vadnyugati üldözés az M2-esen: az elválasztófalnak lökték az ámokfutót + videó

Az eszement ámokfutó a fogdában várja, hogy döntsenek letartóztatásáról, miután tegnap olykor 200 kilométeres sebességgel menekült a rendőrök elől az M2-es autósztrádán. A rendőrautók Dunakeszinél az elválasztófalnak lökték az ön- és közveszélyes ámokfutó autóját, kirángatták a volán mögül és megbilincselték.

2023. 08. 02. 10:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frissítés!

Többfajta kábítószert találtak az M2-es ámokfutójának a szervezetében, tudta meg a Magyar Nemzet. A Mercedesben kábítószer adagolására szolgáló mérleget és néhány gramm drogot is találtak. Az még nem tisztázott, hogy terítette is a kábítószert, vagy csak fogyasztó.

Azt is megtudtuk, hogy az ügyben nyomozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség ma délután kezdeményezte az ámokfutó letartóztatását az illetékes nyomozási bírónál.

Az előzmények!

Brutális, kilométereken át tartó üldözés szemtanúi voltak tegnap délelőtt az M2-es autósztrádán közlekedők Dunakeszi térségében, számolt be róla elsőként a BpiAutósok.hu szakportál. Egy eszement ámokfutót üldöztek a rendőrök, aki rendszám nélküli Mercedesével olykor óránkénti 200 kilométeres sebességgel próbált meg egérutat nyerni, sikertelenül.

A szürke Mercedes próbál menekülni, sikertelenül. Forrás: BpiAutósok.hu

A szakportál egy olvasója videót is készített az üldözésről. (A videót a Tények.hu mutatta be elsőként.)

Látható, ahogy egy szirénázó rendőrautó próbálta megállítani a mögötte közlekedő, rendszámtábla nélkül száguldó Mercedest, de az többszöri jelzésre sem húzódott le. Így pillanatokon belül érkezett egy másik rendőrautó is. 

Az ámokfutó a belső sávban próbált meglépni, ám a rendőrök azonnal ráhúzták a kormányt. Ennek következtében nekihajtott a beton sávelválasztónak, majd ismét rálépett a gázra. A szolgálati autónak előtte kétszer is nekiütközött. Végül kitört a Mercedes bal első kereke, így az egyenruhások a leállósáv melletti szalagkorláthoz szorították az ön- és közveszélyes menekülőt. A rendőrök kipattanva járőrautókból fegyvert ragadtak, és másodpercek alatt kirángatták az ámokfutót, majd megbilincselték. 

A Központi Nyomozó Főügyészség mai közleményében így írja le az elfogást:

„A leállósávban az egyik rendőrautó a férfi autója mellett megállt, és a rendőr a szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki, aminek nem tett eleget, így az elkövetőt kihúzták az autójából. A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést, azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”. Ezután a férfit megbilincselték, és előállították a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre.”

A férfi járművezetés eltiltás hatálya alatt vezette autóját.

Az ügyészség a férfit őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettei miatt.

Borítókép: Az ámokfutó Mercedese az elválasztófalnak csapódott (Forrás: BpiAutósok.hu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.