Idén később kezdődhet a fűtési szezon + videó

Mindenesetre a következő napokban bátran tervezhetünk szabadtéri programokat.

Forrás: MTI2023. 09. 26. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence egy anticiklon szélén marad, így hazánkban is nyugodt, alapvetően napos időre számíthatunk.

Túlnyomóan derült időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen. Éjszaka nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon válhat párássá a levegő, foltokban köd is képződhet, de szerda reggel, délelőtt gyors ütemben javulnak a látási viszonyok. Csapadék nem lesz.

A szél többnyire mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között várható.

Forrás: Met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 29 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Az El Nino határozza meg tavaszig az időjárást – csúszhat a fűtési szezon kezdete

Utoljára a 2009–2010-es télen volt olyan erős a jelenség, mint amilyen az idén várható – írja a VG.

Európában egyébként a Kopernikusz Klímaváltozási Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint az El Nino időjárási jelenségnek köszönhetően az eddigi legmelegebb nyár után enyhén kezdődik majd a tél, az október valószínűleg melegebb lesz a megszokottnál, így 

csúszhat a fűtési szezon kezdete.

Ennek valószínűleg a többség örülni fog itt Európában, azonban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzetre készül, mert az El Nino miatt fokozottabban fognak terjedni egyes vírusos betegségek, mint például a dengue-láz, a Zika-láz és a chikungunya-láz.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.