Az intenzívről mondott köszönetet magyar megmentőinek az amerikai barlangász

A kutató közösségi oldalán üzent, mint fogalmaz: ijesztő volt, közel állt a halálhoz.

2023. 09. 12. 10:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást és a jókívánságokat, kikerültem a Morcából, és egy intenzív osztályon vagyok. Ijesztő élmény volt, közel álltam a halálhoz. Igazán hálás vagyok azoknak az embereknek, akik részt vettek abban, hogy megmentsék az életemet és kiszabaduljak egy barlang mélyéből fogalmazott közösségi oldalán Mark Dickey, akinek életét óriási nemzetközi összefogással, egy csapatként sikerült megmenteni és a felszínre hozni 1040 méter mélyről.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, több napi megfeszített munka után hétfő este sikerült felszínre hozni Mark Dickey-t, aki a dél-törökországi Morca-barlangban, több mint ezer méter mélyen lett rosszul, még szeptember elején. A férfi egy nemzetközi expedíció tagjaként végzett kutatómunkát, amikor gyomor-bélrendszeri vérzés lépett fel nála. A mentőakció során emberfeletti munkát végzett a magyar csapat, a férfit néhány nappal ezelőtt egy magyar orvos operálta meg a mélyben. 

A bajba jutott amerikai most Facebookon mondott köszönetet megmentőinek, köztük Nagy Dénes Ákos doktornak, aki koordinálta az orvosi és barlangi mentést a Magyar Barlangi Mentőszolgálattól. De megköszönte még a munkáját és szakértelmét Zádor Zsófia Erzsébetnek, Sándor Zsoltnak, Mészáros Józsefnek is, akik, mint fogalmazott: olyan gyorsan érkeztek, mintha repültek volna.

Dickey egyébként ezt jól érezte: a Magyar Honvédség repülőgépével érkeztek segíteni a magyar barlangi mentők.

Borítókép: Mark Dickey mentése a mélyben (Fotó: Magyar Barlangi Mentőszolgálat Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.