időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo

Baltával ölte meg lakótársát egy idős férfi, mert megitta a maradék bort

Magyar Nemzet
Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség
2023.09.27. 18:09 2023.09.27. 18:51
Baltával ölte meg lakótársát egy idős férfi, mert megitta a maradék bort

Vádat emeltek az ellen az idős férfi ellen, aki aki baltával végzett lakótársával amiatt, mert megitta előle a bort – adta hírül az Ügyészség.

A  75 éves férfi 2021 nyara óta egy fedél alatt élt a nála 15 évvel fiatalabb sértettel, annak keceli házában. Mindketten alkoholisták voltak, ennek ellenére békésen teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak.

a gyilkosság helyszíne
A gyilkosság helyszíne (Forrás: Ugyeszseg.hu)

Egy közös borozással töltött éjszaka után, 2023. február 23-án, hajnalban, vita támadt a lakótársak között amiatt, mert a sértett megitta a maradék bort. A szóváltás eredményeként a sértett felkapott egy baltát, 

amit azonban a vádlott kivett a kezéből és azzal többször lesújtott a fiatalabb férfi fejére. 

Miután a vádlott látta, hogy lakótársa eszméletlenül elterült a földön, segítséget kért a szomszédtól, aki értesítette a mentőket. A bántalmazott férfi az orvosi ellátás ellenére 2023. március 5-én elhunyt.

Az ügyészség az idős férfit emberölés bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Borítókép: A gyilkos balta (Forrás: Ugyeszseg.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.