Heves vitákkal ért véget a parlament első őszi ülésnapja

Csaknem este tízig eltartott az Országgyűlés őszi ülésszakának első napja.

2023. 09. 25. 23:14
null
Budapest, 2023. szeptember 25. A napirendrõl döntenek a képviselõk az Országgyûlés õszi ülésszakának elsõ napján, 2023. szeptember 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mozgalmas hétfőn van túl az országgyűlés, fontos bejelentések és heves viták jellemezték a parlament első őszi ülésnapját. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a miniszterelnök a parlamentben az őszi ülésszak kezdetén beszámolt a kormány nyári munkájáról, jelezte, hogy előrelépés történt a napelemek ügyében, és ha kell, újra beavatkozik az üzemanyagárakba is. 

„Nem akarunk visszatérni a Gyurcsány-korszakba"– jelezte Orbán Viktor. Rámutatott:

Magyarország politikája elég stabil, gazdasága pedig elég erős, hogy letörje az inflációt, megvédje a nyugdíjakat, a fizetéseket és a következő évben ismét jelentős gazdasági növekedést érjen el.

A miniszterelnök beszéde után az ellenzéki képviselők hevesen támadták a kormányt. Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője szerint hogy tanácstalanság jellemzi őket, valamint még mindig nem tudtak változtatni az elvesztett választások óta a bomlasztó magatartáson. 

Szerinte az elmúlt hónapokban a Demokratikus Koalíció egyértelműen domináns pártja lett a baloldalnak, amelynek célja Gyurcsány Ferenc vezetésével leuralni a baloldalt és letolni mindenkit a pályáról.

Az Országgyűlésben rengeteg témát megvitattak a képviselők, a slágertémák közül volt szó az akkumulátorgyárakról, és a napelemekről, de szó esett a családtámogatások bővítéséről és az illegális migrációról is. 

Beszélt az ukrán nemzetiségi szószóló is, de előkerült az ukrán gabona importjának tilalma, és az egészségügyi rendszer is. Az idei első őszi ülésnap valamivel este 10 óra előtt ért véget. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.