Kiderült, mit keresett a Leopard 2-es harckocsi a Hungária körúton

Azt is tudni, mire használják.

Forrás: MTI2023. 09. 28. 14:15
null
Budapest, 2023. május 21. Leopard 2A4HU harckocsi a honvédelem napja alkalmából, a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium által szervezett családi napon, amellyel a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulóját ünnepelték a Városligetben és a fõvárosi állatkertben 2023. május 21-én. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnékének parancsára, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusára érkezett a Magyar Honvédség Leopard 2HUA4 típusú harcjárműve tegnap éjjel – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium. 

Hozzáfűzték, a járművet megkülönböztető jelzéssel ellátott katonai rendész szolgálat kísérte, a jármű Budapesten a Hős utca kereszteződésében harcjármű gumibetéten „saját lábon” közlekedett.

A Leopárd 2HUA4 lánctalpas harcjárművet az egyetemi oktatási rendszerében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai vezetői alapképzési szakos honvédtisztjelöltek elméleti ismereteinek bővítésére használják, a képzés során fokozott hanghatásra nem kell számítani.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy egy, a TikTok-ra feltöltött videó szerint egy Leopard 2-es harckocsi jelent meg éjszaka Hős utcánál Budapesten, amely miatt az érintett útszakaszt átmenetelig le is zárták a forgalom elől.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.