időjárás 18°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo
Két feltételezett tettest már elfogott a rendőrség, társaikat szintén azonosították, őket még keresik

Lövések dördültek a szegedi belvárosban

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség
2023.09.18. 13:16 2023.09.18. 14:50
Lövések dördültek a szegedi belvárosban

Felfegyverkezve, szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akart adósságot behajtani egy társaság Szegeden egy férfitól. A rendőrség a történtekről úgy tájékoztatott: több állampolgári bejelentés is érkezett múlt pénteken késő délután a 112-es segélyhívó számra, miszerint Szeged belvárosában lövéseket hallottak.

szamurájkard
Az akcióban szamurájkard mellett kés és gumilövekedes fegyver is előkerült. Fotó: Pexels

 

Előkerült a szamurájkard

A cselekmény néhány perc alatt lezajlott, az elkövetők és a sértett is elmenekült. A helyszínre irányított nagy létszámú rendőri erő azonnal megkezdte az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A beszerzett információk alapján megtalálták a sértettet, aki csak annyit volt először hajlandó közölni, hogy sérülései gumilövedékes fegyvertől származnak, egyébként nem akart a rendőrökkel együttműködni.

Ennek ellenére sikerült azonosítani a támadóit, akik közül kettőt már elfogtak

– fogalmaztak. Kiderült, hogy a társaság egy jogosnak tartott vagyoni követelést akart behajtani a sértetten és annak családján.

A szegedi rendőrkapitányság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A már elfogott férfiakat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Társaikat szintén azonosították, őket a rendőrök még keresik – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.