Magát lőhette fejbe a budai nyugdíjas – újabb részletek derültek ki a tragédiáról

A helyiek szerint semmi előjele nem volt annak, hogy Mihálynak öngyilkossági szándéka lett volna. Szerintük egy viszonylag jómódú családról van szó, ezért felkavarták őket a történtek – értesült a Ripost.

Forrás: RIPOST2023. 09. 19. 19:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas lövések rázták meg kedden délután a II. kerületi Hímes utcát – tudta meg a Ripost. Ahogyan arról a lap beszámolt, a lakók értesítették a hatóságokat, miszerint lövéseket hallottak. Kiderült, hogy a szomszédok félelme beigazolódott, ugyanis az egyik sarkon lévő házban az ott élő, hatvan év körüli F. Mihály öngyilkos lett egy puskával.

Ez egy csendes, rendezett utca, éppen ezért nagyon felkavaró, hogy kint van a rendőrség

– kezdte az egyik lakó, majd folytatta:

„Mihályékat évek óta ismerjük. Úgy tudom, hogy szép családja van. Vannak gyerekei és felesége is. Fogalmunk sincs, hogy mi lehetett a problémája, mert nekünk sosem panaszkodott. Ők sokat jártak vadászni, amihez voltak fegyvereik is. Úgy tudom, hogy az egyik ilyen puskával lőtte fejbe magát.”

Órákig dolgoztak a helyszínelők. Fotó: Máté Krisztián

A lakók azt találgatják, hogy szándékos volt-e a férfi tette, és valóban öngyilkosság történt-e vagy esetleg egy borzasztó baleset. 

Az egyik szomszéd, aki járt is bent náluk, azt mondta, hogy Mihályra az egyik szobában találtak rá, és ott volt mellette a puska

– kezdte egy a környéken élő asszony, majd hozzátette: „Szerintem az is elképzelhető, hogy egy borzasztó baleset történt, hiszen lehet, hogy csak takarította azt a fegyvert… Nagyon sajnálom a családját, senkinek sem kívánnék hasonlót.”

A családi háznál a helyszínelők órákig dolgoztak, több rendőrautó és helyszínelő is jelen volt. Az udvaron pedig a rendőrök gyűrűjében Mihály lánya és a szomszédok várakoztak. A lapnak az áldozat családja nem kívánt nyilatkozni.

A Ripost megkérdezte a rendőrséget, a Budapesti Rendőr-főkapitányság a következőt válaszolta a lapnak:

a helyszíni szemle során idegenkezűség gyanúja nem merült fel – vagyis a férfi minden bizonnyal öngyilkos lett.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Borítókép: Rendőrök helyszíneltek a férfi házánál, idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak. (Fotó: Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.