Nem várt döntést hozott a börtönből az Árpád hídi gázoló

Három hónapig még biztosan börtönben marad az a 33 éves férfi, aki a gyanú szerint egy versenyzést követően egy biciklis halálát okozta az Árpád hídon még július elején – tudta meg a Magyar Nemzet. A tragédiát okozó gyanúsított ugyanis meglepő módon nem fellebbezett az elsőfokú bíróság végzése ellen, így az immár végleges.

2023. 09. 07. 15:07
Forrás: Borítókép: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerőssé vált a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) döntése az Árpád hídi gázoló letartóztatásának meghosszabbítása ügyében – közölte megkeresésünkre a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya. A törvényszék hozzátette: nemrég megérkezett hozzájuk a büntetés-végrehajtási intézetből a gyanúsított írásbeli nyilatkozata, miszerint nem kíván fellebbezni.

Az elsőfokú bíróság néhány hete – az ügyészi indítvánnyal egyezően – rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedés meghosszabbítását három hónappal, a végzés pedig immár végleges.

Gyorsulási verseny miatt halhatott meg egy vétlen biciklis

A borzalmas tragédiát egy spontán kialakult verseny okozta, melyben egy Mercedes és két BMW vett részt. Mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt. A hajsza a Róbert Károly körúton kezdődött éjjel fél egy után nem sokkal. A Mercedes haladt elöl, melynek vezetője megcsúszott, elvesztette uralmát az autó fölött és a szalagkorlátba csapódott.

A korlát mögötti kerékpárúton szabályosan közlekedett biciklijével egy 26 éves férfi, akit elgázolt az autó, ennek következtében kettős végtagvesztést szenvedett, és a kórházba szállítása után meghalt.

A Mercedes felborult az ütközés után, és hetven métert pörgött a tetején, végül a két BMW közül a másodikba csapódott be. Az igazságügyi szakértői vélemény megállapította, hogy a Mercedes legalább 137 kilométer/órával haladt.

A 24.hu korábbi értesülése szerint a 33 éves férfi beismerte, hogy gyorsan ment, de tagadta a versenyzést a vallomásában. Állítása szerint csak azért taposott bele a gázba, mert túl közel volt hozzá a mögötte gyorsan jövő autó.

A férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják.

Borítókép: A Mercedes felborult az ütközés után, és hetven métert pörgött a tetején, végül a két BMW közül a másodikba csapódott be (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.