Szerdától kell átszállniuk a Railjet utasainak Bécsben

Újabb változást jelentett be az osztrák államvasutak: nem hétfőtől, csak szerdától kell átszállniuk a Railjet utasainak Bécsben – tájékoztatta a MÁV Zrt. az MTI-t.

Forrás: MTI2023. 10. 02. 15:34
Budapest, 2015. szeptember 18. Egy Railjet vonat indul Salzburg felé a Keleti pályaudvarról 2015. szeptember 18-án. Ettõl a naptól visszaáll a vonatközlekedés Ausztria és Magyarország között. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményében a MÁV emlékeztetett: az osztrák állami vasúttársaság, az ÖBB a múlt héten arról tájékoztatta magyar partnerét, hogy az 1-es fővonal felújításából következő menetrendi bizonytalanságok miatt a Budapestről Bécsen keresztül München, Salzburg stb. felé közlekedő Railjet xpress járatait átmenetileg csak Bécsig közlekedteti, ott az utasoknak át kell szállniuk másik járatokra.

Az intézkedést október 2-tól vezették volna be, de vasárnap késő este az osztrák államvasutak arról tájékoztatta a MÁV-ot, hogy néhány nappal elhalasztják a változás életbe léptetését – tették hozzá.

Az ÖBB tájékoztatása alapján előreláthatólag október 4-től áll be a menetrendi változás, azaz csak szerdától fognak rövidebb útvonalon közlekedni a felsorolt Railjet xpress járatok (rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68) – ismertette a MÁV.

Rögzítették: addig továbbra is teljes útvonalon járnak a  Budapest-Keleti pályaudvarról 7.40 és 15.40 között kétóránként Bécsen át Münchenbe induló Railjetek, Bécsben nem kell átszállni.

Borítókép: Egy Railjet vonat (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.