Egyre több embert sikerül megmenteni

Az újraélesztés nemzetközi napján a mentők köszönetet mondtak az elsősegélynyújtóknak.

2023. 10. 16. 9:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 745 embert sikerült közterületen újraéleszteniük a mentőknek az elmúlt évben, amihez hozzájárult a helyszínen tartózkodó járókelők lélekjelenléte és a SzívCity közösségi újraélesztő applikáció használata – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az újraélesztés nemzetközi napján.

Közleményükben azt írták, mindez a 2144 utcai, megkezdett újraélesztésből több mint 30 százalékos sikerarányt, 

az előző évihez képest is mérhető növekedést jelent, ami nemzetközi összehasonlításban is magas értéknek számít.


– Az életmentés sikerének legfontosabb feltétele a gyorsan megkezdett mellkaskompresszió, valamint a defibrillátor lehető leghamarabb történő alkalmazása. Az újraélesztés módszerét a mentők rendszeres „Hősképzésein” bárki elsajátíthatja – hangsúlyozták.
Jelezték, 

a mentőszolgálat október 16-án, az újraélesztés nemzetközi napján is várja az érdeklődőket egy ingyenes életmentőképzésre a vármegyeszékhelyi mentőállomásain. 

Kiemelték, a mentők köszönetet mondanak azoknak az elsősegélynyújtóknak, akik a legnehezebb helyzetekben is mertek és tudtak cselekedni.

Borítókép: Október 16-a az újraélesztés nemzetközi napja (Forrás: OMSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.