Embercsempész okozott balesetet Nógrádban

Hét utasa megsérült, egyikük súlyosan.

Forrás: Ügyészség, Rendőrség2023. 10. 13. 13:08
Forrás: police.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak egy moldáv férfit, aki illegális határátlépőkkel teli kisbuszt vezetve karambolozott Mátraszőlősnél múlt csütörtökön, a balesetben heten megsérültek – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Forrás: Police.hu

A negyvenéves gyanúsított október 5-én a hajnali órákban tizenkét, magát szír állampolgárnak valló személyt vett fel a szerb–magyar határszakasz közelében, hogy segítsen nekik átjutni illegálisan a szlovák–magyar határon.

A lengyel rendszámú kisteherautója csomagterében utaztatta őket, ahol sem ülőhely, sem ablak, de klímaberendezés és szellőzőnyílás sem volt. Órákkal később a 21-es számú főúton a rendőrök ellenőrizni akarták a férfit, aki inkább elhajtott.

Eközben a megengedett óránként 110 kilométeres sebesség helyett mintegy 180-ra gyorsított, ami miatt járműve nekiütközött egy szalagkorlátnak, végül  belecsapódott a vízelvezető árokba. A sofőr el akart futni, de a rendőrök elfogták.

A balesetben hét utas megsérült, egyikük súlyosan. Csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt rendeltek el nyomozást az ügyben.

Mivel a csempész magyarországi lakcímmel nem rendelkezik, valamint a baleset után is menekülni akart, feltételezhető, hogy a felelősségre vonás elől elrejtőzne, elérhetetlenné válna a hatóságok számára, így az ügyészség indítványozta a letartóztatását. A döntés – mivel a kirendelt védő nem volt jelen az ülésen – nem végleges.

 

Borítókép: Az árokba hajtott gépkocsi (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.