Gripenek dübörgésére figyelmeztetnek

A gyakorlat a pilóták képzettségének fenntartását és a légtérvédelem folyamatos biztosítását szolgálja.

2023. 10. 24. 12:03
null
Kecskemét, 2022. május 11. JAS-39 Gripen típusú vadászrepülõgép a légierõ kiképzõ repülésén a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázison 2022. május 11-én. MTI/Bús Csaba Fotó: Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Repülési gyakorlatot tart a Magyar Honvédség. A vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Gripen-pilótái 2023. október 24-én és 25-én délutáni és esti repüléseket hajtanak végre – tájékoztat a Honvédelmi Minisztérium.

A repülés az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően, a pilóták képzettségének fenntartása, illetőleg a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében történik.

A repülés során Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Orosháza, valamint Békéscsaba térségét érintik. Ezeken a területeken délután egy és este nyolc óra között előfordulhat a megszokottnál nagyobb zaj- és hanghatás.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az érintett területeken élők nyugalmát, valamint a lakosság megértését és türelmét kérik.

Borítókép: Illusztráció (MTI/Bús Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.