Gyógyszerüzlettel palizta be áldozatait

A férfi 45 millió forintot csalt ki áldozataitól.

2023. 10. 24. 7:23
gyógyszer Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem létező üzleti lehetőségekkel verte át üzleti partnereit és közel 45 millió forintot csalt ki áldozataitól az a férfi, aki ellen most emeltek vádat. A Somogy vármegyei ügyészség tájékoztatása szerint 

a csalárd gyógyszer-nagykereskedővel szemben jelentős kárt okozó üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség.

A vádirat lényege szerint a vádlott hosszabb ideje volt ügyvezetője egy – tevékenységi köre szerint – gyógyszer-nagykereskedelemmel foglalkozó cégnek, melyet csalárd módon felhasználva összesen 21 sértettet ejtett tévedésbe azzal, hogy rávette őket, legyenek a cége alvállalkozói, melynek keretében meghatározott vármegyékben, illetve régiókban fix megbízásokat fognak kapni a cégével szerződésben álló patikák gyógyszerrel történő ellátására.

A közlemény szerint

a vádlott a konkrét összegeket azzal csalta ki a sértettektől, hogy a gyógyszerszállításhoz szükséges gépjárműflotta biztosítása érdekében teherautónként 440 ezer forint kaució átadását kérte 

azért, hogy – az olykor milliós összeget kitevő – pénzért cserébe az alvállalkozónak lízingelt gépjárműveket fog biztosítani a disztribúciós feladatokhoz. A vádlott által előadott kecsegtető üzleti lehetőségből azonban semmi nem volt igaz, mivel a vádlott sem gépkocsit, sem fix gyógyszerszállítási megbízást nem biztosított a sértetteknek. A csalássorozattal a vádlott közel 45 millió forint kárt okozott a sértetteknek. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Borítókép: Illusztráció (Pexels)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.