Hatalmas robbanóeszköz-lerakatba futottak bele a tűzszerészek

Újabb második világháborús gránátok kerültek elő a föld mélyéről.

2023. 10. 26. 18:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Temérdek repeszgránátot vitt el hatástalanítani a honvédség – adta hírül közösségi oldalán az MH 1. Tűzszerész- és Folyamőrezred.

Előszállásról érkezett bejelentés, mely szerint mezőgazdasági munka közben fordított ki egy munkagép egy robbanótestnek tűnő tárgyat. A tűzszerész járőr parancsnoka a helyszínre érkezéskor megállapította: egy német, második világháborús, 10,5 centiméter átmérőjű repeszgránátot találtak. 

A terület átvizsgálása közben harminchat hasonló eszköz került elő, mely már csak a tömegét tekintve is temérdek mennyiségnek számít. A gránátokat és a képeken látható, lőporral teli hüvelymaradványokat a járőr későbbi megsemmisítés céljából a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállította.

Borítókép: a megtalált gránátok (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.