Ifj. Lomnici Zoltán: A déli határnál történtek is Orbán Viktor álláspontját támasztják alá

A Horgoson történt hajnali események is Orbán Viktor migrációval kapcsolatos álláspontját támasztják alá – hangsúlyozta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég tanácsadója a közszolgálati televízió pénteki adásában.

Forrás: MTI2023. 10. 27. 16:14
LOMNICI Zoltán
Budapest, 2022. december 8. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivõje, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédõ díját a Novotel Budapest Congress Center Bartók termében 2022. december 8-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértő szerint ha Brüsszel nem változtat a migrációval kapcsolatos álláspontján, akkor a migránsbűnözés hamarosan nemcsak a tankönyvekben fog szerepelni, hanem az európai emberek mindennapjainak részévé válik. Hozzátette, hogy az Európai Parlament (EP) jelenleg az európai és transzatlanti gazdasági és politikai lobbi rájuk gyakorolt hatása miatt nem az európai emberek érdekében politizál. Ifjabb Lomnici Zoltán a jövő évi EP-voksolás legnagyobb tétjét abban látja, hogy ki tud-e alakulni egy olyan markáns választói közösség, amelyet már nem tudnak elsöpörni, amely képes lehet elérni a változásokat.

A szakértő szerint a migráció kérdésében Szlovákia és Lengyelország mellett akár Ausztria is Magyarország partnere lehet a következő időszakban.

A szerb rendőrség korábbi közlése szerint legkevesebb három ember meghalt, egy pedig megsebesült péntek hajnalban Horgos térségében a migránsbandák közötti lövöldözésben.

A közmédia helyszíni tudósítójának beszámolója szerint

órákon keresztül dörögtek a fegyverek, a szerb biztonsági erők akciója, melynek során a különleges egységek a helyszínről húsz migránst szállítottak el, kora délután ért véget, de a helyi rendőrség a horgosi lakosoktól továbbra is azt kéri, hogy ne menjenek a környékre, ugyanakkor közölték, hogy a magyar határ közvetlen közelében fekvő település belterülete már biztonságos.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió reggeli műsorában pénteken úgy fogalmazott: Brüsszelben arra köteleznék Magyarországot, hogy építsen migránstáborokat, amelyeket ők töltenek fel olyan migránsokkal, akiket ők engedtek be. Hozzátette: olyan migránsokat engedtek be, akik lőnek, a déli magyar határon megtámadják a rendőröket. A kormányfő egyértelművé tette, hogy amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van, addig a magyar emberek biztonságát nem fogják kockáztatni.

– Terrortámadások, az izraeli vérengzést ünneplő muzulmán tömegek és erősödő antiszemita támadások a nyugat-európai nagyvárosokban: néhány példa arra, hogy Magyarországnak igaza volt 2015-ben, amikor az illegális bevándorlást elutasította, és felhívta ezekre a veszélyekre Európa figyelmét – mondta új videóelemzésében Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Borítókép: Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.