Kocsis Máté a horgosi lövöldözésről: Egyre nagyobb baj lesz

A Fidesz frakcióvezetője a déli határnál történt migránslövöldözésre reagálva kijelentette, ki kell mondani Brüsszel felelősségét.

2023. 10. 27. 11:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kezdődik: migránslövöldözés a déli határnál, három halott” – írta a közösségi oldalán Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzet cikke nyomán úgy reagált:

Nos, erről beszéltünk, de hiába, a brüsszeli politikusok erőltetik a migrációt, sőt tovább lazítanák a szabályokat. Egyre nagyobb baj lesz, és ki kell mondani a brüsszeli elit felelősségét!

Mint arról lapunk elsőként beszámolt, migránsok lövöldöztek Horgoson péntek hajnalban. A helyiek által használt Facebook-csoportban azt írták, gépfegyverek ropogását hallani folyamatosan. A Horgos a mi falunk csoportban olvasható bejegyzések szerint van, aki nem engedi iskolába a gyermekét, mások a rendőri jelenlétet hiányolják. A lövöldözés állítólag nem a lakott területen történik, hanem a falu melletti részeken.

A Magyar Nemzet megkeresésére egy helyi forrás elmondta, az incidens nem lakott területen történt, hanem az autópálya túloldalán, mely egyébként is a migránsok gyakori gyülekezőhelye, innen szoktak megindulni a magyar határ irányába. A férfi elmondása szerint 

a lövések rendszeresek, és úgy tudják, embercsempészek közötti leszámolásról lehet szó.

A Szerbiai Rádió és Televízió értesülései szerint a pénteki összetűzésekben három bevándorló életét vesztette, egy pedig megsérült. A közmédia megkeresésére a nagykikindai körzeti rendőrség közölte: a lövöldözés Horgos közelében, a valamikori Bácska mezőgazdasági birtoknál történt. 

 

Borítókép: Kocsis Máté és Rétvári Bence a déli határnál tartott sajtótájékoztatót 2023. október 26-án (Forrás: Facebook/Kocsis Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.