Szijjártó Péter: Tovább bővül a Vöröskereszt budapesti központja

Magyarország elkötelezett a nehéz helyzetbe került emberek támogatása mellett, közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: MTI2023. 10. 09. 21:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az ENSZ számos szervezete működik Budapesten, mintegy 2000 magyar munkatárssal. Közülük a jelenlegi helyzetben is kiemelkedik a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet, amelynek főigazgatója megelégedetten vette tudomásul a tényt, mely szerint Magyarország mindkét legutóbbi válság, a koronavírus és a háború idején is meg tudta védeni a magyarországi munkahelyeket azzal, hogy a munkanélküliség kezelése helyett a munkanélküliség megelőzésére koncentráltuk erőforrásainkat” – írta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

„Nyilvánvalóan a Vöröskereszt jelentőségét most teljesen szükségtelen hangsúlyozni, a világban zajló válságok miatt sok százezer embernek kell elhagynia otthonát”

– hangsúlyozta. Mint közölte, „Magyarország elkötelezett a nehéz helyzetbe került emberek támogatása mellett, ezért támogatjuk a Vöröskereszt működését, nem véletlen, hogy a szervezet budapesti központja tovább bővül”.

Borítókép: Szijjártó Péter a Vöröskereszt genfi központjában (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.