Akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat az okirat-hamisítás a Tordai-ügyben + videó

A rendelkezésre álló adatok szerint akár pénzmosás, hamis okirat felhasználása, esetleg csalás is lehet majd a vád. 

2023. 11. 23. 12:57
null
20220103 budapest a fovarosi kozgyulesnek a varoshaza eladasa ugyeben tartott vizsgalobizottsagi ulese havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál, Tordai Csabánál és párttársánál, Perjés Gábornál is házkutatást tartottak a NAV munkatársai a 99 Mozgalom gyanús pénzügyeivel összefüggésben. 

 

A Magyar Nemzet derítette ki, hogy Tordai irodájában írhatták alá azt a tíz jegyzőkönyvet, amelyeket a hatóságok lefoglalhattak.

– Ha kutatás van valahol, meg utána lefoglalás, ez azt jelenti, hogy megindult egy büntetőeljárás – mondta a Magyar Nemzet kérdésére Futó Barnabás. 

 

Az ügyvéd szerint tehát a megalapozott gyanú megvan, a nyomozó hatóság elindította az eljárást, ez pedig jelen esetben lehet pénzmosás vagy lehet hamis okirat felhasználása, esetleg csalás is. 

A NAV munkatársai valószínűleg olyan okiratot, okiratokat kerestek, amelyek alapján a büntetőeljárást folytatni lehet és meg lehet gyanúsítani valakit. Futó Barnabás szerint ha közokirat-hamisítás történt, akkor akár nyolc évig terjedő szabadságvesztés is lehet az ügy következménye, ha pedig pénzmosásról van szó, akkor az még súlyosabb büntetést is vonhat maga után.

Borítókép: Tordai Csaba (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.