Krumplivásárt hirdetett a DK-s önkormányzat, penészes volt a burgonya, amit az embereknek szántak

Külföldről származó, rothadó, penészes, silány minőségi burgonyával „kedveskedett” az óbudai rászorulóknak Kiss László (DK) polgármester. Lakossági csoportokból derült ki, hogy a Németországból származó, itthon átcímkézett olcsó takarmányburgonyát árult kedvezményesen az óbudai önkormányzat a kerületi nyugdíjasoknak.

2023. 11. 02. 15:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén sem sikerült a baloldali vezetésű óbudai önkormányzatnak problémamentesen lebonyolítani a hagyományos őszi burgonyavásárt. Panaszos posztok, dühös kommentelők tömkelege lepte el a közösségi média fórumait miután a lakók kibontották az óbudai osztópontokról hazavitt olcsó burgonyát. A lakók gyenge minőségről, és már rothadó állapotról számolnak be. 

Penészes, rothadó krumplit adott el a rászorulóknak az óbudai önkormányzat Fotó: Facebook 

Megjegyezendő: a burgonya mellé kiváló minőségben nyomtatott arcképes kísérő levélben receptet ajánl Kiss László DK-s polgármester. Gyepes Ádám, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője is a Facebookról értesült, hogy minőségtelen, romló állapotú burgonyát kínálnak az óbudai lakóknak. 

A pórul járt lakók hozták nyilvánosságra, hogy a silány minőségű burgonya Németországból származik. 

Gyepes Ádám elmondta: látszódott az is, hogy voltak, akiknek jó minőségű jutott, tehát vélhetően spórolásból keverhették a két minőséget.

– Szomorú, hogy miközben a lakosságon spórolnak, addig mindenféle marketing- és kommunikációs fogásra pedig költenek. Ez nem szól semmi másról, mint arról, hogy a jövő évi önkormányzati választásra készülnek – reagált a Metropolnak Gyepes Ádám, Óbuda fideszes képviselője.

Érdemes megjegyezni, hogy az ősz eleji lakossági burgonyavásárt még Tarlós István vezette be az 1990-es rendszerváltoztatást követően és egészen 2018-ig minden évben sikerült hiba nélkül lebonyolítani a hagyománnyá vált eseményt. 

Ám 2019 óta folyamatos viszontagságok övezik a kedvezményes vásárt. Két éve például alig néhányan tudtak vásárolni a kedvezményes burgonyából, az önkormányzat munkatársai ugyanis csak azoknak adtak el krumplit, akik igazolni tudták, hogy alacsony a nyugdíjuk. 

Az Óbudai hírek akkori cikkében arról írt: többen megdöbbenéssel fogadták a hosszú sorban állás után azt a hangnemet, amit a szociálisan teljesen érzéketlen szervezők megengedtek maguknak. 

A lap beszámolója szerint előfordult olyan is, hogy egy idősebb hölgy elcsukló hangon közölte, hogy ő nagyon számított az idén is a kedvezményes lehetőségre, mindig jól jött ez a mennyiség a téli hónapokra, azonban nyugdíja 470 forinttal meghaladta a jogosultsági küszöböt, így üres kézzel kénytelen hazatérni. Így 60 raklapnyi burgonya kétharmada tárolókban rohadt el ahelyett, hogy kiosztották volna. Máskor kevésnek bizonyult a rendelt mennyiség, vagy éppen ezért kevesebb osztópontot hozott létre a helyhatóság.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról, hogy a főváros Kiss László polgármester jóváhagyásával a Kórház utcai piaci árusokat brutális áremeléssel ellehetetlenítette. A helyi Fidesz szerint az nem állapot, hogy az egyik legnépszerűbb piacon bezárjanak vagy árat emeljenek az őstermelők és a kereskedők, mert Karácsony Gergely nagyjából hetven százalékkal növelte a bérleti díjukat.

Borítókép: Kiss László által osztott brosúra (Fotó: Facebook)
 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.