Elnöki kegyelmet kapnak a Hunnia-per elítéltjei

A három férfi érdekében Csintalan Sándor járt el Novák Katalinnál.

2023. 11. 16. 17:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köztársasági elnöki kegyelmet kap a Hunnia-per azon három elítéltje, akik jelenleg börtönben vannak.  A Demokrata információi szerint 

mindezt Csintalan Sándornak ígérte meg Novák Katalin államfő, miután csütörtök délután személyesen találkoztak a Sándor-palotában. 

A lap értesüléseit a Magyar Nemzet forrásai is megerősítették.

Csintalan Sándor korábban levélben kérte a köztársasági elnököt, hogy adjon kegyelmet annak a három férfinak, akiket 15 év pereskedés után ítéltek el az expolitikus összeveréséért, de ezt nemtudták bizonyítani. Csintalan szerint az elhúzódó eljárás bőven elég büntetés volt az elkövetőknek, és nem szeretné, hogy a gyerekeik apa nélkül nőjenek fel.

A köztársasági elnök az áprilisi pápalátogatással egy időben mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perekben akkor már jogerősen elítélteknek is, köztük Budaházy Györgynek, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.


 Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök (Forrás: Facebook/Novák Katalin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.