Gázolt a vonat Budapesten

Elgázolt a vonat egy embert szombat délután Istvántelek megállóhelynél.

Forrás: MTI2023. 11. 11. 17:47
Budapest, 2022. január 29. A MÁV-Start Zrt. Stadler KISS (Komfortabler Innovativer Spurtstarker S-Bahn-Zug), a svájci Stadler Rail által gyártott, egyik emeletes, elektromos meghajtású korszerû motorvonata áll az Istvántelek megállóhelyen (1991-ig Landler Jenõ Jármûjavító), ami egy fõvárosi vasútállomás, melyet a MÁV üzemeltet. A megállóhelyet 1901. szeptemberében létesítették, az akkor épülõ Istvántelki Fõmûhely dolgozóinak kiszolgálására Palota-Újfalu néven. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elgázolt a vonat egy embert szombat délután Istvántelek megállóhelynél – közölte a Mávinform a közösségi oldalán.

A balesetben érintett vonat utasait másik vonatra szállították át.

A helyszínelés végéig – várhatóan késő délutánig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Rákospalota-Újpest–Rákosrendező között. Emiatt a Budapes–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon 10-20, esetenként húsz-harminc perccel hosszabb menetidőkre, kimaradó, illetve rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani – tájékoztattak.

Frissítés: újra két vágányon haladnak a vonatok Rákospalota-Újpest és Rákosrendező között

Befejeződött a baleseti helyszínelés Istvántelek megállóhelynél, ahol elgázolt a vonat egy embert szombat délután, így ismét két vágányon haladnak a vonatok Rákospalota-Újpest és Rákosrendező között – közölte a Mávinform a közösségi oldalán.

A Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon kora estére helyreállhat a menetrend – írták. Az S70-es, Z70-es és S71-es vonatok is eredeti menetrendjük szerint közlekednek – tájékoztattak.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.