Hatalmas robbanás volt Székesfehérváron, tűzoltás közben robbantak fel a gázpalackok + fotók

Lángolt a tetőszerkezet.

Forrás: Katasztrófavédelem2023. 11. 07. 15:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családi házzal egybeépített melléképület tároló helyisége gyulladt ki november 6-án reggel Székesfehérváron – adta hírül a vármegyei katasztrófavédelem. 

A melléképületben nagy mennyiségben felhalmozott limlom, tűzifa, kukoricacsutka, valamint a vegyes tüzelésű kazán környezete égett. 

Az oltás közben két propán-bután gázpalack felrobbant,

így a padlásfeljárón át a tűz átterjedt a cserépfedésű tetőszerkezete és a tetőtérben tárolt használaton kívüli bútorokra, faanyagra. 

Fotó katasztrófavédelem

A lángokat a székesfehérvári hivatásos tűzoltók két oldalról víz- és habsugarakkal fojtották el, a gyors beavatkozásukkal a lakórészt megmentették a tűztől. Az utómunkálatok részeként a kigyulladt tároló melletti helyiségből további két propán-bután gázpalackot vittek ki a tűzoltók. Személyi sérülés nem történt. 

A tűzesethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kivonult.

Fotó: katasztrófavédelem

Kiemelték, hogy az elmúlt évek lakástüzeinek 61 százaléka a fűtési szezonban történt. A fűtőeszközök hőtermelő berendezések, többségük lánggal működik. Hibás telepítésükből, nem megfelelő használatukból, a karbantartás hiányából eredő problémák lakástűzhöz, szén-monoxid-mérgezéshez vezethetnek. A fűtőeszközöket évente egyszer érdemes ellenőriztetni, és ha szükséges, kitisztíttatni.

Fotó: Katasztrófavédelem

Borítókép: A robbanás helyszíne (Fotó: Katasztrófavédelem)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.