Már ezen a héten jöhetnek a hózáporok + videó

Az elmúlt éjjel 40-45 milliméter csapadék hullott délen.

Forrás: MET, Köpönyeg, Metropol2023. 11. 15. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását átmenetileg szárazabb légtömeg alakítja, már csak elvétve fordulhat elő eső.

Holnap talán jöhet újra a naposabb idő (Fotó: Pexels)

Felhőátvonulások várhatók, kisebb körzetekben erősen felhős is lehet az ég. Főként északkeleten néhol záporeső előfordulhat. Éjjelre csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kiderül az ég, foltokban azonban párásság, köd előfordulhat. Ezek csütörtökön mindenütt megszűnnek, gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű elvétve záporokkal. Késő délután, estefelé nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már nagyobb területen fordulhat elő újra eső, zápor.

Az északnyugati szél szerdán többfelé felerősödik, a Dunántúlon és a főváros térségében viharos, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás.

Csütörtökön délnyugatira, délire fordul a szél, megélénkül, estétől a Dunántúlon meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1, 6 fok között, a szélcsendes tájakon kevéssel 0 fok alatt alakul.

Fotó: Met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 14 fok között valószínű.

 

Hétvégére jön a hózápor?

Már sokan arról álmodoznak, hogy jó lenne egy kis hó a télen. A Köpönyeg meteorológiai portál már erre a hétre egyenesen hózáport jelez előre.

A Metropol szerint pénteken újra beborul, és többfelé fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar. Délutántól viharos szélre számíthatunk. A csúcshőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Szombaton erős szélre van kilátás. Elszórtan záporok, 

a hegyekben hózáporok lehetnek.

Napközben legfeljebb 9–10 fokra van kilátás.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.