Hornung Ágnes: A kormány a jövőben a családok lelki és mentális támogatására is nagyobb hangsúlyt fektet

Magyarország jövője a magyar családokban és a magyar gyermekekben van.

2023. 11. 17. 11:58
Hornung Ágnes konferencia
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nemzedékek találkozásának egyik legfontosabb színtere a család, ezért Magyarországon a nemzetpolitika a családokon keresztül az egész nemzetet támogatja – mondta Hornung Ágnes a Generációk között – nemzedékek együttműködése a társadalom lelki egészségéért szakmai konferencián.

– A család az együttműködést is szimbolizálja, ezért 

a kormány támogatja a gyermekeket, a gyermekre vágyókat, a családosokat és az időseket is

– hangsúlyozta a családokért felelős államtitkár.

A 2010-es családbarát fordulat óta a kormány a családok megbecsülését és élethelyzetüket kívánja javítani. A törekvések sikeresnek bizonyulnak, mivel a születéskor várható élettartam emelkedésnek indult, és életkilátásaink is javulnak – mondta Hornung Ágnes. – Az Európai Unióban nem születik elég gyerek, csökken a népesség, és ezt nem lehet félvállról venni. Cselekvésre van szükség, hogy megállítsuk ezt a tendenciát. Más országok ezt migrációval akarják megoldani, de már az első generációs bevándorlókat sem tudták integrálni saját társadalmukba. 

Magyarország azonban a családokban és a magyar gyermekekben látja a jövőt

– fejtette ki Hornung Ágnes.

– A magyar kormány segíti a családvállalást a karrier mellett is, így nem kell semmiről lemondaniuk a szülőknek. Ez a támogatás nemcsak anyagi segítség a gyermekvállaláshoz, hanem segítség az otthonteremtéshez is – mondta.

Mindezek mellett a kormány szem előtt tartja a családok testi, lelki és mentális támogatását. A jövőben erre az ügyre még nagyobb hangsúlyt fog fektetni a kormány – közölte.

 

Borítókép: Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár a mai konferencián (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.