Hősiességből jelesre vizsgázott a két börtönőr

Közlekedési balesetnél intézkedtek a sopronkőhidai fegyház és börtön őrmesterei.

2023. 11. 10. 11:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lélekjelenlétéről és szakértelméről is tanúbizonyságot tett a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön két őrmestere: Pusker Krisztián és Takács Dávid egy közlekedési balesetnél segítettek november 9-én, csütörtökön – olvasható a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Mint írták, a két őrmester november 9-én néhány perccel kilenc óra után az intézet melletti járdán gyalogoltak a gépjárműtelephely irányába, amikor meglátták, hogy a mintegy kétszáz méterre lévő, Margitbánya felőli bekötő útnál megáll két autó, és a bent ülők kiszálltak, majd észrevették a bekötő úttal szembeni fás területen az oldalára fordult személygépkocsit.

– Odafutottunk mindketten,  és láttuk, hogy az ott lévő négy civil személy éppen vissza akarta az autót fordítani. A további sérülések elkerülése végett megakadályoztuk, hogy az autót kerekeire állítsák, majd a járművet spanifer és farönkök segítségével stabilizáltuk 

– mesélte Pusker Krisztián. – Mivel az elsőként érkezők egyike azt mondta, hogy értesítette a tűzoltókat, én hívtam a központi segélyhívót a mentők értesítése érdekében – tette hozzá Takács Dávid.

A közlemény kitér rá, hogy a balesetet szenvedett autó motorja járt, az ajtajai zártak voltak, ezért a két őrmester nem tudta áramtalanítani a járművet. Az autóban egy idős osztrák házaspár utazott. Kilenc óra után tíz perccel megérkeztek a katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat egységei, ekkor a két őrmester segédkezett a kiemelésben és a beteg pozicionálásában. Jelezték, hogy a tűzoltó és mentő kollégák nyugodt szívvel bízták rájuk a delegálható feladatokat.

 

Borítókép: A baleset helyszíne (Forrás: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.