Még lehet fehér karácsonyunk

Szenteste viszont nem valószínű havazás.

2023. 11. 18. 20:20
null
Johannesburg, 2023. július 10. A Dél-Afrikában nem túl gyakori hóesést csodálja egy pár Johannesburgban 2023. július 10-én, amikor hidegfront söpör végig az országon nulla Celsius-fokos hõmérséklettel. A hideg, csapadékos és szeles idõjárás július 7-én érte el Nyugat-Fokföldet, a Dél-afrikai Köztársaság délnyugati tartományát. MTI/EPA/Kim Ludbrook Fotó: Kim Ludbrook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról számolt be, hogy reggel hófoltot jelentettek Kékestetőről, de ennél nagyobb havazást tapasztaltak a Kárpátok környezetéből. Bár még messze van, sokakat már az érdekel, hogy karácsonykor lehet-e havazásra számítani.

Az AccuWeather előrejelzése szerint december 24-ig egyáltalán nem valószínű hó. Szenteste napján 7 fok várható, így aligha képzelhető el, hogy odakint fehérbe burkolózna a táj.

Ám karácsony első napjának hajnalán már mínusz 1 fokig hűl le a levegő, és 

26-án előfordulhat havazás is. 

Ha hinni lehet az AccuWeather prognózisának, az igazi tél január első napjaiban tör be, éjszakánként mínusz 4-5 fokkal, és napközben is csak legfeljebb 1 fok lehet a csúcshőmérséklet – írja a Ripost.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Kim Ludbrook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.