Megszavazta a parlament a csádi katonai missziót és a veszélyhelyzet meghosszabbítását

A jelen lévő képviselők kétharmados támogatottsága kellett hozzá.

2023. 11. 06. 19:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadta az Országgyűlés a Magyar Honvédség csádi katonai szerepvállalásáról szóló határozati javaslatot 143 igen, 30 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett, 23-an nem szavaztak. A javaslat értelmében a magyar katonák 2025. december 31-ig a Csádi Köztársaság területén egy, legfeljebb kétszáz fős, a szükséges technikai eszközökkel, fegyverzettel, felszereléssel ellátott katonai kontingensben vehetnek részt egyebek mellett tanácsadási, támogatási és harctéri mentorálási feladatok ellátása érdekében.

Ezután a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról és kezeléséről szóló 2022. évi XLII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatról is szavazott a tisztelt Ház. Erre 131-en szavaztak igennel, 52 nemmel, egy képviselő tartózkodott, 14-en nem voksoltak. Eszerint meghosszabbítják a veszélyhelyzetet 2024. május 23-ig.

Borítókép: A tisztelt Ház (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.