Pressman ismét beszólt a magyar kormánynak, de elismerte, hogy kellemes életet él itt

A magyar kormány szerinte félelmetesen Amerika-ellenes propagandát terjeszt.

2023. 11. 17. 7:56
null
HUNGARY-GENDER-LGBTQ-PRIDE-PARADE Fotó: ATTILA KISBENEDEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A családom nagyon kellemes életet él itt – jelentette ki a CNN podcast műsorában David Pressman. Az Amerikai Egyesül Államok budapesti nagykövete a műsorban arra panaszkodott, hogy a kormány embertelen retorikát folytat a hazája ellen, de ő ebből a hétköznapokban nem érzékel szinte semmit. 

Pressman azt mondta, hogy amikor magyarokkal találkozik, a beszélgetéseik általában barátságos, érdeklődő hangnemben zajlanak. A nagykövet azt viszont fájlalja, hogy a magyar kormányban van olyan miniszter, aki szerint az Egyesült Államok világpolitikai helyzete ahhoz hasonlatos, mint amikor meghal egy ember, de a körme még egy ideig növekszik. 

A magyar kormány Pressman szerint az orosz Kreml 

félelmetesen Amerika-ellenes propagandáját 

terjeszti. 

 

Borítókép: Pressman a pride-on (Fotó: AFP/Kisbenedek Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.