Rágyújtotta alvó férjére a közös lakhelyüket, bíróság előtt a feleség

Előtte már többször azzal fenyegette férjét, hogy rágyújtja a sátrat vagy nyakon szúrja.

Forrás: MTI2023. 11. 06. 10:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alvó férjére gyújtotta a közös lakhelyükül szolgáló kalyibát májusban az a nő, akinek tárgyalása hétfőn kezdődött el a Szegedi Törvényszéken. A házaspár 22 éve élt együtt, három gyermekük született, de egy banki tartozás miatt elvesztették a lakásukat. A férfi a szegedi Izabella híd alatt egy kalyibát épített, abban éltek. 

Az asszony paranoid skizofréniában szenvedett, rendszeresen többféle gyógyszert is szedett, de azok túladagolása vagy éppen elhagyása miatt gyakran agresszívvá vált. 

A férj és a felség között a vádirat szerint rendszeresek voltak a veszekedések: a nő többször azzal fenyegette, rágyújtja a sátrat a férfire vagy nyakon szúrja. 

Május 19-én is összevesztek, majd éjfél körül a nő megvárta, míg a férfi aludni tér, majd negyed óra elteltével meggyújtotta a kalyiba szivacsos hőszigetelését. 

A sértett azonban feleszmélt, és sikerült kutyájával együtt, sértetlenül kimenekülnie a sátorból, mielőtt az teljesen kiégett volna. A történtek előtt néhány nappal az asszonyt gyógyszer-túladagolás miatt kórházba szállították. A szakértői vélemény szerint a vádlott beszámítási képessége betegsége miatt enyhe fokban volt korlátozott.

A jelenleg 43 éves asszonyt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint állatkínzás bűntettének kísérletével vádolják. A nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét, így a törvényszék az ügyében – várhatóan januárban – tárgyaláson dönt.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.