Százmilliós bírságot hozott össze Soproni Tamás, aki ezek után bujkál a nyilvánosság elől

A terézvárosi Fidesz azt kéri a baloldali polgármestertől, hogy fejezze be a bujkálást, és vállalja végre a felelősséget a törvénytelenségekért.

2023. 11. 20. 12:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A hatóságok hatalmas összegű bírságot szabtak ki az ön által vezetett VI. kerületi dollárbaloldali önkormányzatra. Azért kaptak önök rekordösszegű bírságot, mert minden előzetes figyelmeztetés ellenére a közbeszerzéseiknél súlyos törvénytelenségeket követtek el. A szabálytalanságaikkal önök 118 000 000 forintos kárt okoztak a terézvárosiaknak – írta nyílt levelében Soproni Tamás polgármesternek a terézvárosi Fidesz elnöke. 

Kovács Balázs Norbert szerint a polgármester és az önkormányzat dollárbaloldali többsége a botrányt el akarta hallgatni. „Nem adtak sem a képviselőknek, sem a terézvárosi embereknek semmilyen tájékoztatást az ügyről. Sőt, a botrány kirobbanását követően a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselőcsoportja által is kezdeményezett rendkívüli képviselő-testületi ülésen, a nyilvánvaló felelőssége elől menekülve, polgármester úr meg sem jelent. A titkolózása, a bujkálása azonban nem teszi meg nem történtté az önök által elkövetett súlyos törvénytelenségeket és az azok miatt bekövetkezett százmilliós károkozásukat sem” – írta a helyi Fidesz vezetője, aki egyúttal jelezte azt is, telefonos kampányt indított a kerületben, hogy minél több emberhez eljusson a károkozás híre. 

A telefonhívásban Kovács Balázs Norbert arról beszél, hogy hiába figyelmeztették korábban többször Soproniékat a szabálytalanságokra, ezeket a baloldali polgármester és csapata nem vette figyelembe, aminek a következménye lett a több mint százmilliós rekordbírság. 

„Tisztelettel felszólítom polgármester urat, hogy fejezze be a bujkálást és vállalja végre a felelősséget a törvénytelenségekért, egyúttal haladéktalanul adjon tájékoztatást arról, hogy a súlyos törvénytelenségeket elkövetők felelősségre vonása mikor és milyen formában fog megtörténni.” – zárta levelét Kovács Norbert Balázs.

 

Borítókép: Soproni Tamás (Fotó: Kovács Balázs Norbert Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.