időjárás 4°C Árpád 2023. december 11.
logo

Százmilliós bírságot hozott össze Soproni Tamás, aki ezek után bujkál a nyilvánosság elől

2023.11.20. 12:03 2023.11.20. 14:38
Százmilliós bírságot hozott össze Soproni Tamás, aki ezek után bujkál a nyilvánosság elől

„A hatóságok hatalmas összegű bírságot szabtak ki az ön által vezetett VI. kerületi dollárbaloldali önkormányzatra. Azért kaptak önök rekordösszegű bírságot, mert minden előzetes figyelmeztetés ellenére a közbeszerzéseiknél súlyos törvénytelenségeket követtek el. A szabálytalanságaikkal önök 118 000 000 forintos kárt okoztak a terézvárosiaknak – írta nyílt levelében Soproni Tamás polgármesternek a terézvárosi Fidesz elnöke. 

Kovács Balázs Norbert szerint a polgármester és az önkormányzat dollárbaloldali többsége a botrányt el akarta hallgatni. „Nem adtak sem a képviselőknek, sem a terézvárosi embereknek semmilyen tájékoztatást az ügyről. Sőt, a botrány kirobbanását követően a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselőcsoportja által is kezdeményezett rendkívüli képviselő-testületi ülésen, a nyilvánvaló felelőssége elől menekülve, polgármester úr meg sem jelent. A titkolózása, a bujkálása azonban nem teszi meg nem történtté az önök által elkövetett súlyos törvénytelenségeket és az azok miatt bekövetkezett százmilliós károkozásukat sem” – írta a helyi Fidesz vezetője, aki egyúttal jelezte azt is, telefonos kampányt indított a kerületben, hogy minél több emberhez eljusson a károkozás híre. 

A telefonhívásban Kovács Balázs Norbert arról beszél, hogy hiába figyelmeztették korábban többször Soproniékat a szabálytalanságokra, ezeket a baloldali polgármester és csapata nem vette figyelembe, aminek a következménye lett a több mint százmilliós rekordbírság. 

„Tisztelettel felszólítom polgármester urat, hogy fejezze be a bujkálást és vállalja végre a felelősséget a törvénytelenségekért, egyúttal haladéktalanul adjon tájékoztatást arról, hogy a súlyos törvénytelenségeket elkövetők felelősségre vonása mikor és milyen formában fog megtörténni.” – zárta levelét Kovács Norbert Balázs.

 

Borítókép: Soproni Tamás (Fotó: Kovács Balázs Norbert Facebook-oldala)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.