Kommunista szellem – újraosztaná a földeket Dobrev Klára

Gyurcsány Ferenc földbirtokokat államosító kommunista családból származó felesége most éppen a mezőgazdaságot akarja „megreformálni".

2023. 11. 14. 7:05
DOBREV Klára
Budapest, 2021. május 20. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselõje felszólal a 2022-es költségvetési törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 20-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A föld azé, aki megműveli, és vissza fogjuk venni azoktól, akik azt csak ellopták a magyaroktól – mondta Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció nyíregyházi rendezvényén. Az EP-képviselő arról beszélt, hogy a 19. század vége, a 20. század eleje szinte a magyar mezőgazdaság virágkora volt, mert Magyarország volt Európa éléskamrája, majd egy nagy ugrással az elmúlt 13 év mezőgazdasági eredményeiről beszélt, 

elfelejtve megemlíteni az 1945 utáni kommunista államosítást, a parasztság tönkretételét, a földek elvételét. 

Dobrev arról is beszélt, az agráriumban szociáldemokrata fordulatra van szükség, aminek az  egyik alapgondolata az, hogy „hagyjuk abba végre az ellenséggyártást”.  – A kabinet vidékfejlesztési és mezőgazdasági politikája azonban kimerül abban, hogy mindenki mindenkiben ellenséget lát – fogalmazott a kommunista, Nagy Imre kivégzésében jelentős szerepet betöltő Apró Antal unokája. 

Annak az Apró Antalnak, aki a Rákosi-korszak államosításának köszönhetően jutott ahhoz a szemlőhegyi villához, melyben Dobrev Klára is felnőtt, sőt a mai napig ott él Gyurcsány Ferenccel.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke olyan hangzatos kijelentésekkel igyekszik népszerűsíteni a pártját, ami családja kommunista múltja miatt is hiteltelen. Legutóbb például azt hangoztatta, hogy

 „fizessenek azok, akik luxusvillában élnek”,

de arról nem esett szó, hogy neki és férjének, Gyurcsány Ferencnek mennyit kellene fizetnie az Apró-villa után, amelyben élnek. 

 

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.