Erre jobb, ha felkészül, az egész országban rengeteg eső fog esni szerda éjfélig

A havi csapadékmennyiség kétharmada is leeshet szerda éjfélig.

Forrás: Időkép2023. 12. 12. 14:41
null
Budapest, 2023. június 9. A felgyülemlett esõvízben ül egy féri, akinek a lába a villamossínek közé szorult a Maglódi úton 2023. június 9-én. A férfi feltehetõen alábecsülte a víz mélységét, amikor megpróbált átkelni rajta és közben történt a baleset. A közelben tartózkodó férfiak segítségével tudta kiszabadítani a lábát. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országszerte szükség lesz az esernyőkre szerdán, kiadós eső miatt búcsúzhatunk el a maradék hó nagy részétől – írja az Időkép. Hozzáfűzik, a sokéves decemberi átlagos havi csapadék mennyisége 45 milliméter körül alakul, 

és az ország nagy részén ennek akár a kétharmada is leeshet szerdán éjfélig.

A legtöbb csapadék a déli országrészben várható. A csúcshőmérsékletek akár a 3–10 fokot is elérhetik, délen lesz a melegebb.

Bár csütörtökre sok napsütést jósolnak, reggel északkeleten még szükség lehet az esernyőkre, illetve a Dunántúlon is előfordulhatnak záporok. Marad azonban az enyhe idő, 4–10 fokot mérhetünk aznap – írja a portál

Mindezt megerősíti az országos Meteorológiai Szolgálat is, ugyanis a térképükön szinte az egész ország sárgába borult, igaz, ők december 13-ára, azaz keddre adtak ki figyelmeztetést.

Forrás: met.hu

Borítókép: A felgyülemlett esővízben ül egy féri, akinek a lába a villamossínek közé szorult a Maglódi úton 2023. június 9-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.