Gulyás Gergely: Magyarország magyar és európai ország akar maradni

Magyarország minden erejével azon dolgozik, hogy megmaradjon magyar és európai országnak, ott, ahol ezer esztendeje van otthon – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Forrás: MTI2023. 12. 15. 18:34
GULYÁS Gergely
Budapest, 2023. november 30. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. november 30-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020 tavasza óta nem tud normális mederbe visszatérni az európai élet – mondta Gulyás Gergely a zalaegerszegi önkormányzat évzáró rendezvényén.

„Háborúk követik egymást, az antik hagyományokra épülő keresztény Európa elsüllyedni látszik, sokszor az az érzésünk, hogy választott vezetői tudatosan akarják a víz alá nyomni”

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd emlékeztetett arra: Magyarország sokat tesz azért, hogy megmaradjon magyar és európai országnak. – Ugyanakkor az adott település vezetőitől – polgármesterektől, országgyűlési képviselőktől, képviselő-testületektől és intézményvezetőktől – függ, milyen életet teremtenek a városokban és a falvakban, mennyire tudják biztosítani a fejlődést – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Pozitív példaként említette Zalaegerszeget, ahol szerinte kiválóan használják fel a lehetőségeket.

– A városban jól látható a fejlődés, amely Balaicz Zoltán polgármester időszakát jellemzi. Benépesült az ipari park, olyan vállalatok érkeztek, amelyeket világszerte a legjobbak között tartanak számon. Országos jelentőségű gyárak és a világtechnológia élvonalába tartozó vállalkozások kínálnak jó minőségű és jól fizetői munkahelyeket – mondta.

A zalai vármegyeszékhelyen jól hasznosult az a több mint 103 milliárd forint támogatás, amellyel a kormány hozzájárult a város fejlesztéséhez 

– fejtette ki Gulyás Gergely.

A hagyományok szerint az évzáró rendezvényen adták át a Zalaegerszegért-díjakat. A díjak adományozásról 1993-ban döntött a közgyűlés. Az elmúlt 29 évben 248 magánszemély és 43 szervezet vehette át az elismerést. Idén tíz magánszemély tevékenységét ismerték el Zalaegerszeg-díjjal.

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.