Vác balliberális polgármesterének lánya kedvéért építési szabályzatot módosítottak + videó

A tiltást figyelmen kívül hagyva építkezett Matkovich Ilona lánya, de már nem kell tartania sem a bírságtól, sem a bontástól.

Forrás: Hír Tv2023. 12. 17. 20:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kell lebontani azt az szabálytalanul felhúzott vendéglátóhelyi teraszt, amely Vác balliberális polgármestere lányának az érdekeltségébe tartozik közölte műsorában a Hír TV.

Vácott a baloldal a totális széthullás szélén áll, sorra derülnek ki a balliberális vezetésű város körüli kétes ügyek, a témával a Magyar Nemzet is részletesen foglalkozott. A mostani ügyben kiderült: az építményt úgy alakították ki két évvel ezelőtt, hogy a helyi építési szabályzat tiltotta a Duna-parti sétányon a hasonló építkezéseket.  A helyzetre az építési hatóság is felhívta a figyelmet, de Vác önkormányzata ahelyett, hogy bontásra szólított volna fel, inkább megváltoztatta a szabályozást.

– Mindig úgy járunk el, ahogy szabályszerű. Hatósági ügyekről nem beszélünk nyilvános ülésen

így indokolta Vác balliberális polgármestere a város legutóbbi képviselő-testületi ülésén, hogy miért csak írásban kapnak választ egy kérdésre a jobboldali ellenzék képviselői.

 

Tény, hogy szabálytalanság történt

Mokánszky Zoltán és Csereklye Károly igyekeztek volna megtudni, miként volt lehetséges, hogy két évvel ezelőtt a helyi építési szabályzat tilalma ellenére fedett teraszt építhetett Matkovich Ilona polgármester lánya a Duna-parti korzón lévő kávézója elé.

– Feketén-fehéren önök írták ide le, hogy a helyi építési szabályzat nem teszi lehetővé a Duna-parti sétányok előterében építmény létesítését. Ha nem teszi lehetővé, akkor hogyan épülhetett meg két éve a Lujza és Koriandernél az az építmény, az az üvegkalitka-ketrec?

– tette fel a kérdést Mokánszky Zoltán fideszes képviselő.

Az ügyben az építési hatóság is kimondta, hogy szabályszegés történt. Matkovich Ilona polgármester pontosan a hatósági eljárásra hivatkozva tagadta meg az azonnali választ a testületi ülésen.

Korábban a polgármester fiának ügye okozott feszültséget a váci közéletben. A Matkovich Ilona családja körüli szövevényes cégháló ugyanis még 2019-ben, az önkormányzati választások után jutott hozzá egy korábban a város tulajdonban lévő zöldövezeti telekhez, ahol a szomszédban lakók tiltakozása ellenére 47 lakásos társasházat kezdett építeni. A Hír TV műsora a cikk végén megtekinthető:

 

Borítókép: Matkovich Ilona (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.