Megszólalt a polgármester, újabb részletek az adácsi betlehemi póni elrablásáról

Kamerafelvételük is van a lopásról.

Forrás: Heol2023. 12. 20. 12:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalandos napok vannak az adácsi betlehem pónilova mögött. A keddre virradó éjjelen eltűnt pónilóról Soha Márton, Adács polgármestere a közösségi oldalán adott hírt, és a Heol kérdésére szerda reggel elmondta, hogy a Facebook-oldalán tett híradása után sokan keresték meg újabb és újabb információkkal a történtekről. 

– A szálak a közeli Jászárokszállásra vezettek, ahol tegnap a rendőrség lefoglalta a pónit. Akinél megtalálták, azt állítja, hogy vásárolta őket valakiktől. Azt, hogy pontosan mi is történt, a rendőrség fogja kivizsgálni. Ami biztos, hogy a póni ma délelőtt tíz óra körül már ismét községünk betlehemében lesz – szögezte le a polgármester, aki beszámolt arról is, hogy a pónit és vele együtt egy szamarat négy éve vette meg.

– Eddig semmi probléma nem volt. A kedd reggeli etetéskor derült ki, hogy nincs meg a póni. Az állatok gondozója a betlehem ajtaját rendben zárva találta, a szamár benn is volt. Így a póni sem jöhetett ki magától a betlehemből, de a két állat egyébként egymás nélkül nem is megy sehová – részletezte Soha Márton. 

A polgármester beszámolt arról is, hogy kamerafelvételük is van arról, hogy a község főterén este nem sokkal kilenc óra után valakik megkergették a pónit, és az is látszik, hogy egy sötét színű Toyota Hilux kíséretében vezették a pónit Vámosgyörk irányába, azaz a Jászárokszállás felé vezető úton.

A portál az ügyben megkereste a rendőrséget is, ugyanis végül ők juttatták vissza az állatot a jogos tulajdonosához. Amint több információ áll rendelkezésre, frissítjük cikkünket. 

Borítókép: A kalandos napokat látott betlehem póni (Forrás: Soha Márton/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.