Néhány vármegyében lesz egy kis időjárási helyzet, jól készüljön fel, ha útnak indul

Máshol meg a nap is kisüt.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat2023. 12. 17. 6:39
null
Galyatetõ, 2020. november 26. Köddel körülvett távközlési torony Galyatetõn 2020. november 26-án. A Kárpát-medencében a téli félévben fellépõ tipikus idõjárási jelenség az úgynevezett hidegpárna, amikor a medence alján több napon keresztül rétegfelhõzet, hideg, párás, ködös idõ alakul ki. Ilyenkor a felhõzet fölé nyúló hegycsúcsokon derült, napos, a lentinél melegebb idõ van. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár vasárnap napközben javulnak a látási viszonyok, délnyugaton, valamint az északkeleti területeken tartósan borult, párás maradhat az idő, másutt napos idő várható kevés fátyolfelhővel – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat, és kiadták a figyelmeztetést is tartós, sűrű köd miatt. 

 

Ez alapján tehát Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Bács-Kiskun, és Csongrád-Csanád vármegyében jó esély van arra, hogy sokat nem látnak majd a napfényből. Hozzáfűzik, a nyugati, délnyugati szél csak helyenként élénkül meg. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű, de a tartósan borult, párás részeken ennél több fokkal hidegebb marad az idő. Késő estére –3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.