Orbán Viktor: Egy lovas nemzet ajándéka egy lovas nemzetnek

Kiderült, hogy mit keresett a mezőhegyesi paripa a karmelita kolostorban.

2023. 12. 18. 15:26
ORBÁN Viktor; ERDOGAN, Recep Tayyip
Asztana, 2023. november 2. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Recep Tayyip Erdogan török elnök kezet fog kétoldalú megbeszélésükön Asztanában 2023. november 2-án. A két vezetõ a Türk Államok Szervezetének 10. csúcstalálkozójára érkezett a kazah fõvárosba. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy lovas nemzet ajándéka egy lovas nemzetnek: Főúr, a Mezőhegyesi Ménesbirtok nóniusz ménje” – közölte Orbán Viktor a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben, miután a magyar miniszterelnök fogadta Recep Tayyip Erdogan török elnököt.

Korábban a miniszterelnök sejtelmesen csak egy fotót posztolt a ménről, amelyről csak annyit árult el, hogy meglepetésvendég, és Mezőhegyesről érkezett a budai Várba. 

Az 1784-ben alapított Mezőhegyesi Ménesbirtokot, amely nemcsak Magyarország, hanem Európa legrégebbi állami birtoka, a magyar állam 2016 végén vásárolta vissza, és a szétdarabolt tevékenységeket újra egyesítette. 2017 január 1-jétől Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. néven működik tovább. A birtok összterülete 9862 hektár, amiből szántóterület 8067 hektár, a dolgozói létszám 520-550 fő.

Isten hozta Erdogan elnököt Magyarországon!

– Ez jó üzlet volt. 1 lóerőért cserébe 435. Isten hozta, Erdogan elnököt Magyarországon! – írta egy később megosztott képhez Orbán Viktor, amin egy autóba ülnek be a török elnökkel, amit ezek szerint a magyar miniszterelnök kapott ajándékba. 

A jelek szerint az elektromos autó, a török gyártmányú Togg nevű márka T10X nevű modellje. A gyárat részben a török állam birtokolja, céljuk, hogy a következő nyolc évben egymillió elektromos autót gyártsanak. 

A villanyautosok.hu beszámolója szerint a török gyártmányú, de magyar rendszámos elektromos autót Budapesten Orbán Viktor vezette, mellette Recep Tayyip Erdogan török elnök ült. 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.