Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orbán Viktor különleges vendégéről újabb részletek derültek ki

A különleges ajándékról kedden egy videó is felkerült a kormányfő közösségi oldalára.

2023. 12. 21. 8:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn egy mezőhegyesi nóniuszt adott ajándékba Recep Tayyip Erdogan török elnöknek. A kormányfő „különleges vendégéről” kedden egy videót is megosztott a közösségi oldalán.

Nonius XIV–22 Főúr apja, Nonius XVII–1 (XIV. tm.) Nílus napjainkban az egyik legnépszerűbb nóniusz fedezőmén, 195 csikója született már, melyek kiemelkedően szerepelnek küllemi bírálatokon és a fogathajtó versenyeken egyaránt – írták a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság közösségi oldalán

Anyja az Akitos Nonius–37 Jusztina nevű kanca, származását tekintve anyai oldalon visszavezethető egészen a fajta alapításáig. A kancának eddig összesen tizenöt csikója született. Nonius XIV–22 Főúr féltestvére Nonius XVII–23 Nutria, fajtájában sport elit minősítést szerzett. A 2017-ben magyar bajnokságot nyert mezőhegyesi kettesfogat egyik lova volt, több hazai is nemzetközi versenyen is eredményesen szerepelt.

Főúr teljes testvérei közül kiemelkedik a 2016-os születésű Nonius XIV–25 Csanád, a 2019-es Országos Nóniusz Tenyészszemléjén a mén sajátteljesítmény vizsga győztese volt. A fiatal fedezőménnek már tizenegy jegyzett ivadéka született.

Amint arról lapunk is beszámolt, hétfőn hivatalos látogatásra érkezett Budapestre Recep Tayyip Erdogan török elnök. A vendégnek Orbán Viktor magyar miniszterelnök a mezőhegyesi ménesbirtok nóniusz ménjét, Főurat adta ajándékba. Egy lovas nemzet ajándéka egy lovas nemzetnek – méltatta az eseményt közösségi oldalán a magyar kormányfő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.