A magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett

Magyarország megkérdezi az emberek véleményét.

2024. 01. 31. 12:23
VARGA Judit
Budapest, 2023. november 24. Varga Judit, az Országgyûlés európai ügyek bizottságának elnöke, korábbi igazságügyi miniszter beszédet mond az Európai uniós Civil Együttmûködési Tanács (EuCET) konferenciáján a budapesti Ensana Thermal Hotelben 2023. november 24-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz közösségi oldalán osztotta meg Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnökének szavait.

van nekünk egy hungarikumunk: a nemzeti konzultáció

– írta Varga Judit.

„Minden alkalommal, amikor Brüsszel ránk akarja kényszeríteni az akaratát, 

Magyarország megkérdezi az emberek véleményét.

Mert változatlanul azt gondoljuk, hogyha az emberek véleményére építjük az álláspontunkat, annak súlya lesz a brüsszeli tárgyalóasztalnál, és idővel partnereink számára is bebizonyosodik annak helyessége” – hangsúlyozta. Hozzátette: „Ez egy bevett recept, mellyel mindig az emberek mellett állhatunk.

A nemrég lezárult szuverenitás védelméről szóló nemzeti konzultáción másfél millióan vettek részt. Innen is hálásan köszönjük mindenkinek, hogy elmondta a véleményét és a legfontosabb kérdésekben együtt újra tisztázhattuk a Brüsszelhez való viszonyunkat” – közölte.

„Az összesítések alapján világosan látszik, hogy 

a magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett,

és elsöprő többségük nemet mondott arra, hogy az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekben mások döntsenek helyettünk” – emelte ki Varga Judit.

Borítókép: Varga Judit (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.