Anticiklon peremére kerültünk, jövő héten nagyot változik az idő + videó

Legalább esni nem fog egy darabig.

2024. 01. 28. 7:29
Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Patrick Pleul)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap az ország túlnyomó részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csupán a keleti határ közelében lehetnek felhősebb körzetek, illetve időszakok. Csapadék azonban arrafelé sem várható – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

A hatalmas széllökések alábbhagynak. Az északnyugati szél a Dunántúlon és északkeleten többfelé megélénkül, egy-egy erős lökés azonban előfordulhat. Estére mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére mínusz 3 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő.

 

Milyen fronthatás érvényesül?

Számottevő fronthatás nem terheli az emberek szervezetét a Köpönyeg.hu szerint. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak.

Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Milyen idő lesz jövő héten?

Egy anticiklon hatására nyugodtabb periódus kezdődik. Naposabb időre, illetve növekvő ködhajlamra kell számítani.

Csapadék csak a jövő hét második felében valószínű, amikor újabb frontálzóna közelíti meg térségünket. Fagyok a hét első felében lehetnek, majd fokozatosan emelkedni fog a hőmérséklet.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Patrick Pleul)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.