Apáti Bence: A kommunista klánok kapcsolata nem Gyurcsány és Donáth kézfogásával kezdődött

 Apáti Bence szerint a kommunista klánok alkujának köszönhető, hogy Donáth Anna lett a Momentum régi-új elnöke.

2024. 01. 29. 6:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Donáth Anna lett a Momentum régi-új elnöke. Mi nincs? Meglepetés. Országos egyes. Akkor mi van?” – teszi fel a kérdést Apáti Bence a közösségi oldalán.  Mint kifejti, a kommunista klánok alkujáról van szó. 

Donáth Anna édesapja, Donáth László régi bizalmasa ugyanis Gyurcsány Ferencnek. Nagy cimborák ők, az ország böszméje erkölcsi példaképnek nevezte Donáth Anna édesapját. Lélekmelengető pillanatok ezek

 – jegyzi meg. Mint írja, a klánok kapcsolata nem Gyurcsány és Donáth  kézfogásával kezdődött: „Donáth Anna nagypapája, Donáth Ferenc nagy kommunista volt ám. S ki volt még abban az időkben nagymenő a komcsi körökben? Apró Antal. A böszme anyósának az apja. Donáth Ferenc és Apró Antal szövetségesek voltak olyan időkben, amikor a magyaroknak nagyon, de nagyon rossz volt. Szóval jóban voltak, bizalmasok voltak itt az öreg komcsik, aztán az újabb generáció Gyurcsánnyal és Donáth Lászlóval, Donáth Anna édesapjával.”

És Anna lett a DK ifitagozatának elnöke. Hogy egy klasszikust idézzek: kell még mondanom valamit, Ildikó?

 – írta Apáti Bence.  Egy kommentelő szerint Donáth nem felelős a felmenők bűneiért, de fontos leszögezni, hogy nem mesekönyveket illusztrált a nagyapja: „Főbb művei: A kommunisták feladatai falun, A falu szocialista fejlődésének kérdései, Pártunk parasztpolitikája és a választási agitáció, Termelőszövetkezeti mozgalmunkról, Reform és forradalom. A magyar mezőgazdaság strukturális átalakulása.“

 

Borítókép: Donáth Anna László, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.