Az idei, németországi foci Eb egyik főszponzora a Szegeden is gyárat építő kínai cég lesz

Korábban, 2018 és 2022 között, a Volkswagen volt az UEFA mobilitási partnere.

2024. 01. 16. 6:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei, németországi foci Eb egyik főszponzora a BYD, a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója lesz, amely tavaly év végén jelentette be, hogy új gyárat épít városunkban. Szeged kiáll az európai értékek, a környezetvédelem, a fenntarthatóság és az e-mobilitás mellett – dicsekedett el a hírrel Facebook-bejegyzésében Botka László, Szeged baloldali (korábban MSZP-s, most független) polgármestere. 

Azt, hogy a cég a 2024-es Európa-bajnokság hivatalos e-mobilitási partnere lett maga az UEFA jelentette be hivatalos oldalán. Amellett, hogy autókat biztosít a kínai cég az idei foci Eb hivatalos résztvevőinek, bemutatják a legújabb elektromos modelljeiket és a hivatalos szurkolói zónákban is jelen lesznek. A BYD egyébként tavaly világszerte már több mint hárommillió autót adott el, többet, mint a nagy rivális amerikai Tesla. Korábban, 2018 és 2022 között, a Volkswagen volt az UEFA mobilitási partnere.

A nagy terjeszkedésre reagálva az EU vizsgálatot indított a BYD-vel szemben, több másik kínai autógyártóval egyetemben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Europress)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.