Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Elképesztő luxusba költöznek Gyurcsányék + fotók

Nem titkolózhat tovább a Gyurcsány házaspár, megtudtuk, hogy milyen ingatlanvásárlási ügyletbe fogtak, amelynek részeként korábban már félmilliárd forint előleget kifizettek. A tulajdoni lap tanúsága szerint Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Apró Piroska a Rózsadomb páratlan adottságú részén egy új építésű, örök panorámás luxuslakást vásárolt meg. Cikkünkben lélegzetelállító felvételekkel illusztrálva ismertetjük a tranzakció részleteit.

2024. 01. 31. 5:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
Így állt októberben az új építésű luxusingatlan

Egy átlag magyar számára elérhetetlen áron vásárolt ingatlant Gyurcsány Ferenc és felesége, valamint a DK-elnök anyósa, Apró Piroska a főváros II. kerületének legdrágább részén. A január végi ingatlan-nyilvántartási adatok szerint a Gyurcsány házaspár és Dobrev Klára édesanyja a Bimbó út egyik luxusszínvonalat képviselő, vadonatúj épületében szerzett tulajdonjogot.

Hegyvidéki panoráma Gyurcsányék új otthonából

De mielőtt ismertetnénk a fantasztikus adottságú ingatlan paramétereit és bemutatnánk a látványterveit, idézzük fel, milyen korábbi nyilatkozatok utaltak már arra, hogy Gyurcsányék költözni készülnek a Szemlőhegy utcai Apró-villából.

Gyurcsány Ferenc a Partizánban 2022 októberében arról beszélt, hogy egy éven belül értékesítik az Apró-villát, mivel egy kivételével már az összes gyerekük kirepült. Mint mondta, Dobrev Klára jórészt Brüsszelben tartózkodik, csak „kóvályognak” az óriási házban, és így „mi a csudát” is csinálnak az épületben. Idén októberében Dobrev Klára már azt nyilatkozta magabiztosan, szintén éppen a Partizánban, hogy „fizessenek azok, akik luxusvillában élnek”. A látszat és a jól hangzó politikai propaganda persze csal, hiszen az ingatlannyilvántartás adatai szerint egyelőre még Dobrevék tulajdonában van az Apró-villa. Ráadásul a Gyurcsány házaspár új otthona a luxusban semmivel sem marad el a Szemlőhegy utcai patinás ingatlantól.

Külön utat építettek a Rózsadomb Villához

Félmilliárdos előleg

Azt, hogy Gyurcsányék az elmúlt években fejlesztett, Bimbó út 80. alatti Rózsadomb Villába költözhetnek, a szomszédban lakók elmondása mellett alátámasztja az is, hogy a DK elnöke a 2019-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozata óta minden évben feltüntetett egy rejtélyes „lakásvásárlás foglaló és előleg” megnevezésű összeget más szerződés alapján fennálló pénzkövetelésként. Ez az összeg 2022-ben már 446,5 millió forintra rúgott, 2021-ben 348,25 millió, 2020-ban 225 millió, 2019-ben szintén 225 millió forint volt.

A Bimbó út 80. tulajdoni lapja szerint 2021 szeptemberében Gyurcsány Ferenc 87/960 és Dobrev Klára szintén 87/960 tulajdonrészt szerzet az ingatlanban. Apró Piroska valamivel korábban, már márciusban 111/960 tulajdoni hányadot vásárolt.

A fentiek alapján felmerül a kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc a legutóbbi vagyonnyilatkozatában miért nem tüntette föl, hogy tulajdonjogot szerzett egy ingatlanban. Az viszont tény, hogy az átlag magyar embernek az álom kategóriába tartozó lakás ára nem okoz gondot Dobrevéknek, sőt a telekkönyv jelenlegi adatai szerint a vételhez el sem kell adniuk az Apró-villát.

Ilyen a kilátás a rózsadombi luxuslakás teraszáról

Lélegzetelállító panoráma

Az örökpanorámás rózsadombi telekre megálmodott épületről és a benne készülő egyik – akkori árfolyamon számolva 4,31 milliós négyzetméteráron kínált – luxuslakásról 2022 őszén az Ingatlan.com portálon minden részletre kiterjedő hirdetést közölt a kivitelező: „Büszkén bemutatjuk a legújabb rózsadombi luxus lakóházunkat, a Rózsadomb Villát. A szóban forgó lakás kertkapcsolatos, mégis zavartalan panorámás a Lánchídra, a Szent István-bazilikára, a Halászbástyára, a Mátyás-templomra, illetve a XII. kerületi hegyvidékre is. A lakás előtt és mellett elterülő, mintegy kétszáz négyzetméteres kertrész a lakás kizárólagos használatába kerül” – olvasható a hirdetésben.

Saját kétszáz négyzetméteres kertrész is tartozik a lakáshoz

A leírtak alapján is el lehet képzelni, milyen elképesztő luxuslakásról van szó, ami még azon a környéken is kivételesnek számító adottságokkal rendelkezik.

Az ingatlanfejlesztők arról is tájékoztatták az érdeklődőket a hirdetésben, hogy a Rózsadomb rendkívül nyugodt és csendes utcájában, a Felvinci út és a Bimbó út közötti tömb belsejében, 2150 négyzetméteres telken valósítják meg mindössze hatlakásos lakóházukat. A telek bejáratai a Bimbó út 80., illetőleg a Tulipán utca 21. szám alatt nyílnak, tehát két oldalról is megközelíthető az ingatlan.

A hálószobából is csodálhatják Budapest szépségét a lakók

Azzal is büszkélkedtek, hogy az új projektet a korábbi, talán legnagyvonalúbb beruházásuk, a felvinci úti Rózsadomb Villapark négy épületének szomszédjában nyílt lehetőségük felépíteni. „Ha a Rózsadomb Villaparkot nem számítanánk, új telkünket nyugodtan nevezhetnénk páratlannak is” – olvasható az Ingatlan.com portálon. A luxusépületről készült felvételek maximálisan alátámasztják a leírtakat, Gyurcsányék valóban Budapest páratlan elhelyezkedésű és kivitelezésű lakásába költözhetnek.

 

Borítókép: Látványterv a Gyurcsány család új ingatlanáról 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.