Festékkel garázdálkodó polgármester-jelölttel rukkolt elő a Momentum

Gergely Bálint tavaly vörös festékkel öntötte le a Fidesz XVII. kerületi irodáját.

2024. 01. 08. 12:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gergely Bálintot indítja polgármesternek Rákosmentén a Momentum az önkormányzati választásokon. Mindezt Gelencsér Ferenc, a párt országgyűlési képviselője jelentette be a közösségi oldalán. 

A feltehetően már ősszel elkészített bemutatkozó videóban a Momentum XVII. kerületi polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy 

Rákosmente is rossz kezekben van, rossz kormányzással a magyar gazdaságot a kormány meggyengítette és kiszolgáltatottá tette.

 – A hatalom maga és az emberek közé kordont vont, és a magyar és magyar közé is mély árkokat ásott. 13 évnyi rossz fideszes kormányzás után egyértelmű, hogy az országnak és a XVII. kerületnek is változásra van szüksége – indokolta polgármesteri ambícióit Gergely Bálint.

A párt jelöltje szerint Horváth Tamás jelenlegi polgármester nem képes érvényesíteni a kerület érdekeit, mindenkivel szemben csak vagdalkozik és ellenségeket gyűjt.

Emlékezetes, 

Gergely Bálint volt az, aki tavaly ősszel vörös festékkel öntötte le a Fidesz XVII. kerületi irodájának lépcsőjét. A Momentum politikusa az 1956-os forradalom leverésének évfordulójára időzítette az akciót. 

Gergely akkor közölte: az ellen tiltakozott, hogy a kormánypárt nem emelt hangot a forradalmárokat lefasisztázó orosz tankönyv ellen. Horváth Tamás a történtek után feljelentést tett. Mint fogalmazott, Gergely Bálint tagja a vagyongazdálkodási bizottságnak az önkormányzatnál, tette ezért is felháborító, mert önkormányzati vagyont rongált meg. 

Úgyhogy kezdeményezni fogom a bizottságból való kivételét az ellenzéki frakciónál, hiszen nem méltó rá, hogy a vagyongazdálkodási bizottság tagja legyen

– mondta akkor a polgármester.

A Momentum tagjai egyébként október 23-án ugyancsak vérvörös festéket használtak, amikor leöntötték a karmelita kolostor kordonjait.

Gergely Bálint amúgy már 2021-ben is elindult az ellenzéki előválasztáson, akkor épp országgyűlési képviselői ambíciói voltak, ám a szivárványkoalíció belső versenyében végül alulmaradt.

 

Borítókép: Gelencsér Ferenc (jobbra) és Gergely Bálint (Forrás: Facebook)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.